Integrálja a Régens VATappot meglévő számlázó szoftveréhez, legyen szó egyszerű vagy összetett nagyvállalati rendszerről!

Jogszabályi háttér
______

Az általános forgalmi adóbevallásban a
belföldi összesítő jelentés 2013 óta kötelező erejű.

Kezdetben az Áfa alanyoknak azon belföldi ügyletekhez kapcsolódó termékértékesítés/szolgáltatás nyújtás, valamint termékbeszerzés/szolgáltatás igénybevétel esetén kellett adatot szolgáltatniuk, melyeknek áthárított általános forgalmi adó összege a
2 000 000 forintot elérte, vagy meghaladta (Art. 31/B. §). Az értékhatár a későbbiekben 1 000 000 forintra csökkent, majd 2018. júliusában további szűkítés történt, ugyanis az értékhatár 100 000 forintra módosult.

2018. július 1. óta a kibocsátott és befogadott számlákra vonatkozóan az adatszolgáltatási kötelezettség módja szétvált. Hiszen a kibocsátott számlákról az összesítő jelentés korábbi módja - az online számla adatszolgáltatásra vonatkozó előírások hatályba lépésével összhangban - teljesen megszűnt. Ezzel ellentétben a befogadott, adólevonási jog alapjául szolgáló számlák adatairól továbbra is szükséges az adatszolgáltatás. Számlabefogadóként a tételes adatszolgáltatás változatlanul az Áfa-bevallásban és az adólevonási jog érvényesítéséhez kapcsolódóan teljesítendő.

A szolgáltatandó adatok köre:

  • a terméket értékesítő, szolgáltatást nyújtó adóalany – ideértve az Eva tv. hatálya alá tartozó személyt, szervezetet is – adószámának, csoportos adóalanyiság esetén csoportazonosító számának első nyolc számjegye,
  • a nevére szóló számlában feltüntetett adóalap és áthárított adó összege, a számla sorszáma, valamint
  • a számlában feltüntetett teljesítési időpont (Áfa tv. 169. § g) pontja értelmében), ennek hiányában a számla kibocsátásának kelte.

Túl sok ideje megy el a partnerenkénti rögzítéssel?

Váltson automatikus nyomtatványkitöltésre!

Mivel az adatszolgáltatási kötelezettség a bejövő számlák esetében számlánként és beszállítónként összevontan, egy összesítő jelentéssel teljesítendő, manuális nyomtatványkitöltés esetén ez jelentősen megnöveli a pénzügyi osztályok adminisztrációs terheit.

Megoldásunk segítségével elfelejtheti a kézi nyomtatványkitöltést, és automatikusan beküldheti a szükséges jelentéseket.


Termékelőnyök

Integrálhatóság

Önálló alkalmazás, mely különböző fileformátumokat támogat

Transzparencia

Széles körű szűrési lehetőségekkel támogatja a lekérdezéseket

Jogszabályi megfelelőség

Jogszabályoknak megfelelő import állományokat készít

Testreszabhatóság

A megoldás teljes mértékben testre szabható és további funkcionalitással bővíthető, így egyedi igényekhez igazítható

Modern felület

A könnyedén kezelhető, letisztult felület lehetővé teszi a gyors és pontos munkavégzést

Automatizáció

Számlaadatok automatikus konverziója jogszabályoknak megfelelő import állományokba

Egyszerű. Automatikus. Hibamentes.

Bízza szakértő megoldásunkra a nyomtatványkitöltés automatizálását!

Hogyan valósul meg az adatátvitel?

Miután a bejövő számlák rögzítésre kerülnek az Ön saját ERP rendszerébe, a Standard Excel előkészítése szükséges. Ezt követően a számlaadatokat tartalmazó Standard Excelt fel kell töltenie a Régens VATapp – Bejövő számlák moduljába, mely a tételekből a formai követelményeknek megfelelő import fájlokat generál. Az így létrejött import fájlok csoportos beolvasása a 65M nyomtatvány automatikus kitöltését teszi lehetővé.

Screen image

Feleljen meg az Online Számla adatszolgáltatási kötelezettségnek is!

Integrálja a Régens VATapp Online Számla adattovábbítás modulját meglévő számlázó szoftveréhez, legyen szó egyszerű vagy összetett nagyvállalati rendszerről!

Csomagajánlatok

Basic
Pro
Premium

Számviteli tanácsadás

Számlázási folyamatok felmérése, jogszabályi megfelelőség ellenőrzése, tanácsadás a követelmények megfelelő értelmezésében és gyakorlati alkalmazásában

VATapp ÁNYK Import modul

Önálló, bármely ERP rendszerhez integrálható alkalmazás az automatikus nyomtatványkitöltéshez

VATapp Online Számla adatszolgáltatás modul

Önálló, bármely ERP rendszerhez integrálható alkalmazás a NAV Online Számla adattovábbításhoz

-

Régens számlázó

A Régens egyedi számlázóprogramjának bevezetése, mely teljeskörűen integrált a VATapp megoldással

-
-

Válassza a 25 éves szakmai tapasztalatunk alapján kifejlesztett megoldásunkat, a Régens VATappot!

Szolgáltatásaink

Szakértő csapatunk kiterjesztett szolgáltatás csomaggal áll rendelkezésére,
az első kapcsolatfelvételtől, a rendszer bevezetésén át, egészen a support tevékenységig.

Igényfelmérés

Igényfelmérés keretében szakértő csapatunk megismeri az Ön speciális igényeit, majd Önnel közösen kiválasztjuk a lehető legjobb megoldást.

Szakértő tanácsadás

Az igényfelmérést követően részletes koncepciót készítünk a hatékony, gyors és jogszabályoknak megfelelő számlázási ügymenet kialakításának érdekében.

Rendszerbevezetés

A jóváhagyott koncepció alapján, tapasztalt kollégáink precízen integrálják a rendszert az Ön meglévő ERP vagy számlázó rendszerébe.

Infrastruktúra kialakítása

Költséghatékony, jól megtervezett és magas rendelkezésre-állású infrastruktúra kialakítása a zökkenőmentes működés érdekében.

Üzemeltetés

A kialakított infrastruktúra mellé teljeskörű fenntartást és folyamatos karbantartást biztosítunk. A rendszert egyedi igény esetén további funkciókkal bővítjük.

Support tevékenység

A rendszer használatához szakszerű oktatást vállalunk. Bármilyen kérdés, probléma esetén szakértő kollégáink az Ön rendelkezésére állnak.

Értesüljön elsőként a változásokról!

Hírlevelünk segítségével folyamatosan tájékozódhat a NAV Online Számla adatszolgáltatás kapcsán megjelenő híreinkről!

Rólunk

A Régens egyedi üzleti szoftverfejlesztésre, felhő és IT szolgáltatások nyújtására, valamint web és mobil fejlesztésekre specializálódott.
Egy olyan 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkező informatikai vállalat vagyunk, ahol az innovatív szemlélet elengedhetetlen és fontos alapkövet jelent. Elsősorban a közigazgatás és az ellátási lánc menedzsment területén értünk el kiemelkedő eredményeket, Magyarország piacvezető vámszoftver szolgáltatója vagyunk.

Kapcsolat

Cím

1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 19/D

Telefonszám

+36 1 205 3090

Email cím

szamlazo@regens.hu

Weboldal

www.regens.com

Írjon nekünk!

Elolvastam, megértettem és elfogadom az Adatkezelési tájékozatót és a Használati feltételeket.