RÉGENS DOKUMENTUMKEZELŐ

Tegye gördülékenyebbé vállalkozása dokumentációját! Szoftvermegoldásunk mesterséges intelligenciával és automatikus folyamatokkal támogatja Önt mindennapi munkája során.

Ajánlatot kérek

Automatizált dokumentumkezelés

Növelje cége hatékonyságát az adminisztrációra szánt idő csökkentésével. Automatizált folyamataink segítenek a céges tartalmak importálásában, iktatásában, tárolásában és keresésében.

A Régens Dokumentumkezelő számos segítséget nyújt Önnek a mindennapi munkája során.


Automatikus címkézés

Mesterséges intelligencián alapuló szoftverünk egyedi címkékkel és kategóriákkal látja el a különböző dokumentumokat azok könnyebb megtalálása érdekében.

Egyszerű kezelés

Intuitív felületünk elősegíti a program kiismerését és a gyors téjákozódást. Használatához nem szükséges betanulási idő, amely időmegtakarítás szemszögéből lényeges tényző.

Hatékony keresés

Fejlett keresőmotorunk gyors és gördülékeny keresést tesz lehetővé az összes dokumentumban. A kapcsolódó tartalmak mutatásával és a találatok rangsorolásával biztosan megtalálja a keresett tartalmakat.

Metaadatok kigyűjtése

Szoftverünk automatikusan kitölti a különböző dokumentumokhoz tartozó jellegzetes adatmezőket. Ezen adatok manuális összegyűjtése rengeteg időt venne igénybe, melyet így megspórol Önnek.

Értesítések határidőkről

Az integrált felületeken szereplő e-mailekben és dokumentumokban található határidőket programunk automatikusan kigyűjti és értesítést küld azok esedékességéről.

Szövegkinyerés fájlból

Nem kell a különböző formátumokkal bajlódnia. Programunk egységes szöveggé alakítja az eltérő formátumokból (pl. jpg, pdf, doc) származó tartalmakat.

E-mailek archiválása

A különböző fiókokból származó e-maileket dokumentumokká alakítjuk, így lehetősége nyílik azok biztonságos tárolására és gyors keresésére.

Keresés kép alapján

Egyetlen kép megadásával megtalálhatja azokat a tartalmakat, amelyekben az adott kép szerepel, ezáltal nem szükséges megannyi dokumentumot végignéznie.

Kérjen ajánlatot most!

Vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot és legyen az elsők között, akik kiélvezhetik Dokumentumkezelő rendszerünk előnyeit.

Ajánlatot kérek

Nálunk a biztonság az első

Az adatok és tartalmak megbízható kezelése mellett az alábbi szolgáltatások is segítik azok biztonságos elérését.


Biztonságos elérés a felhőn keresztül

A felhő alapú technológia növeli a hatékonyságot és transzparenciát, illetve támogatja az adat alapú döntéshozatalt. Dokumentumkezelőnket bárhonnan és bármikor biztonságosan elérheti.

Hozzáférések könnyű kezelése

A jogosultságok megbízható kiosztása révén biztos lehet abban, hogy csak a megfelelő és engedélyezett személyek érik el a kívánt dokumentumokat.

Ügyfélszolgálat

Bármilyen probléma felmerülése esetén szakértői segítséget nyújtunk, így Ön hamar reagálhat azokra és kiiktathatja a további veszélyforrásokat.

Integráció

Nagyfokú integrálhatóságot biztosítunk számos dokumentumkezelő és bármely vállalatirányítási rendszerhez, így Ön mindent megtalálhat egy helyen.


Dropbox, OneDrive, Google Drive

Felhő alapú tárhelyek

A felhő alapú tárhelyeken megtalálható fájlokat egyetlen helyről, rendszerezve érheti el. Többé nem kell aggódnia azok adatkorlátai miatt, mivel korlátlan felhő alapú tárhelyet biztosítunk.

Dropbox, OneDrive, Google Drive

ERP rendszerek

Szolgáltatásunkat bármely vállalatirányítási rendszerrel összekapcsolhatja, így az automatikusan kinyeri az ott található adatokat és dokumentumokat.

Dropbox, OneDrive, Google Drive

Cégkapu

Cégkapu integrációs megoldásunk automatikusan lementi az ott található fájlokat és leveleket, valamint a határidők alapján előresorolja a teendőket.

Kapcsolat

Bármilyen kérdésére örömmel válaszolunk.
Keressen minket bátran az elérhetőségeink egyikén.

Cím

1117 Budapest, Prielle Kornélia utca 19/D

Telefonszám

+36 1 205 3090

Írjon nekünk!

Elolvastam, megértettem és elfogadom az Adatkezelési tájékozatót és a Használati feltételeket.