Megoldások


Webáruházaknak

„Nincs a megadott keresési feltételeknek megfelelő találat!" – a vásárló számára csalódást, az eladó számára bevételkiesést okozó mondat, mégis sokszor találkozunk vele. A webáruházak már egy fejlett helyesírás ellenőrzővel vagy egy megfelelően optimalizált kapcsolódó találati oldallal elérhetik, hogy csökkenjen az eredménytelen keresések, és az üresen hagyott kosarak száma.

A statisztikák szerint azok a látogatók, akik használják a keresősávot, 50 százalékkal nagyobb eséllyel vásárolnak, mint a nem keresgélő vásárlók*. A webshopok, internetes kereskedések számára a fejlett kereső beépítése ma már a sikeres értékesítési stratégia kulcsfontosságú része. A legkeresettebb termékek előre rangsorolása vagy épp a kifinomult szűrők használata a színektől a stílusig mind olyan részletek, melyekkel megkönnyítjük leendő vásárlóink számára a keresett árucikk megtalálását, végső soron pedig jobb konverziókat érhetünk el.

A Seekra az intelligens keresési funkciók és szemantikai tudás mellett számos merchandising megoldást is kínál, mellyel hatékonyan növelhető az értékesítés.

*https://econsultancy.com/blog/10680-how-can-you-make-the-best-use-of-site-search-data

Média & hírportálok számára

A hatalmas információáradatban természetes, hogy a hírfogyasztók is szeretnének minél gyorsabban eligazodni, és gyakran egészen pontos paraméterek megadása mellett keresnek egy-egy tartalmat. A MarketingSherpa statisztikái szerint a látogatók 43%-a a keresősávból indítja a weboldalon belüli böngészéseit. Tegye élménnyé a keresést olvasói számára**.

Növelje olvasottságát intuitív keresési élménnyel – az automatikus kiegészítéstől a cikk szerzőjére vagy épp a publikálás dátumára történő szűrési lehetőségig. Támogassa a jobb keresési eredményeket a szinonimák, toldalékok, kifejezések, rövidítések intelligens felismerésével!

** https://www.marketingsherpa.com/article/interview/how-to-improve-your-sites

Egyszerű weboldalak & komplex üzleti portálok számára

A keresőoptimalizálás (SEO) a vállalatok stratégiáiba és mindennapjaiba egyaránt beépült az elmúlt évek során; mindenki szeretne előkelő helyezést elérni a Google rangsorában a számára releváns keresőszavak vonatkozásában. Bár számos összefüggés van a SEO és az oldalon belüli keresőmotor optimalizálása között, utóbbi gyakran háttérbe szorul a teendők listáján. Pedig az első út igen gyakran a keresősávba vezet az adott weboldalon, ami olyan meghatározó élmény, hogy a látogatók 80%-a elhagyja a weboldalt, ha a kereső nem működik megfelelően. Ha tehát nem fordítunk kellő figyelmet a weboldalunkon belüli keresésre, sajnos a fáradságos keresőoptimalizálás is kevésbé lesz jövedelmező.

A professzionális weboldalon belüli keresőmotor nemcsak az online értékesítéssel foglalkozó weboldalak, de az interneten keresztül nem értékesíthető komplex termékeket, folyamatokat, szolgáltatásokat kínáló weboldalak számára is kulcsfontosságú eszköz, amit mindenképp érdemes fejleszteni.

A Seekra egyedi továbbfejlesztésével a keresések saját szakterületére vagy iparágára is optimalizálhatók.

Belső szerverein szeretne keresni?

Szeretné vállalati adatait üzleti titokként kezelni, mégis haladni a technológiával? A Seekra keresőmotor segítségével megtarthatja a dokumentumok titkos jellegét, adatait nem kell megosztania harmadik féllel ahhoz, hogy igénybe vehesse a kereső funkcionalitásait. A Seekra – on-premises formában való igénybevétele esetén – internet vagy egyéb hálózati kapcsolat nélkül is képes teljes funkcionalitásában működni a vállalat belső szerverein.

© Régens Zrt